Mijn naam is Nancy Wachelder en ik werk ruim 25 jaar met veel plezier met kinderen die op de een of andere manier vastzitten in hun groeiproces. Tijdens mijn werk heb ik altijd geboeid gekeken naar het spel van kinderen. Ik zag hoe kinderen genoten van grootste rollen als een stoere ridder/boze heks, dagelijkse situaties naspeelden met de playmobile en tot rust kwamen tijdens creatieve activiteiten. Ik zag de kracht van het spel en het logische gevolg was dat ik de opleiding tot speltherapeut ging volgen. In 2009 heb ik mijn diploma behaald en in 2011 ben ik gestart met mijn praktijk voor Speltherapie in Heerlen. Daarnaast werk ik binnen de kinder en jeugdpsychiatrie als sociotherapeut. Ik heb binnen verschillende instellingen gewerkt waaronder een medisch kinderdagverblijf, een medisch kindertehuis en de thuiszorg, waar ik een ruime ervaring opgedaan heb met o.a. kinderen met autisme, ADHD, angstige kinderen, ODD, cognitief beperktere kinderen en kinderen met hechtingsproblemen.

Mijn ervaring is dat spel en een therapeutische benadering van spel een mooie ingang biedt om contact te maken met kinderen en ieder kind op zijn eigen manier uitgenodigd wordt om; eigen mogelijkheden te ontdekken, meer te vertrouwen op zichzelf door zelf oplossingen te bedenken, gedrag zelf bij te sturen, zich te aanvaarden. Mijn houding kenmerkt zich door dit vertrouwen in kinderen uit te stralen, door respect en een onvoorwaardelijke acceptatie.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging van speltherapeuten. Ik neem deel aan een intervisiegroep zodat er ruimte is om te reflecteren op mijn eigen handelen en te profiteren van de steun en ervaring van mijn collega’s. Daarnaast zorg ik via bijscholing ervoor dat ik mijn kennis en ervaring uitbreid en bijhoud.

 

 

WIE BEN IK

CONTACT

KOSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN

DE SPELKAMER

nieuwspagina